Willekeurige bemoediging
  • Fouten en falen.
    Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

11 maart 2005

Gisteren heb ik iets over de beloften die de bijbel rijk is, geschreven. En ik kreeg ook gisteren een e-mailtje van mijn dochter Stefanie, die sinds September vorig jaar voor een jaar in Engeland verblijft. Ze woont en werkt daar voor een jaartje, en de mensen bij wie ze woont zijn ook christenen en ze heeft het daar erg naar haar zin. Maar nou wil het geval dat het dorpje waar zij woont, slechts een paar boerderijen rijk is, en eigenlijk meer een gehucht is. Het is zelfs zo erg dat er geen straatlantaarns zijn en als mijn dochter van haar werk komt, ze een zaklamp nodig heeft om de weg naar haar huis te vinden (ook een boerderij trouwens, waar met onweer zelfs het licht binnen uitvalt!)

Nou kwam ze enkele weken geleden van haar werk naar huis en zag al in de verte allerlei lichten en mensen, en dichterbij gekomen, was er een heel stuk afgezet met linten van de politie en het krioelde er van de agenten. En dat alles op ongeveer 20 meter van de boerderij waar zij woont vandaan. Al met al vond ze het nogal angstig. En later vernamen ze dat daar het lichaam van een vrouw gevonden was die vermoord was, op gruwelijke wijze. En dat had ze me toen geschreven en ook dat ze zo bang was om ’s avonds van de bushalte in dat stikdonker naar huis te lopen en dat ze het dan op een rennen zette. Nou, wel begrijpelijk natuurlijk, en als moeder kan je dan ook best wel even de schrik om het hart slaan, maar tegelijkertijd besefte ik dat ze het nodig had om bemoedigd te worden, gerustgesteld ook, en toen heb ik haar ook die tekst uit de psalmen doorgegeven, om precies te zijn uit Psalm 139:5-6 : Gij omgeeft mij van achteren en van voren en Gij legt Uw hand op mij. Het begrijpen is mij te wonderbaar, te verheven, ik kan er niet bij. (‘k heb hem weleens eerder gebruikt.)

Ik was zelf een poosje terug zo sterk erbij bepaald dat als je deze woorden leest en je laat het echt diep tot je doordringen dat Hij bij ons is en om ons heen, wij toch niets te vrezen hebben? En dat heb ik toen ook aan mijn dochter geschreven, en het is mooi dat er zulke mooie dingen in de bijbel staan, maar het is zo belangrijk om er ook echt iets mee te dóén, en toen vond ik het zo mooi toen ik dit stukje in de e-mail van mijn dochter las:“de moordenaar van de vrouw die gevonden was, die zowat in de achtertuin lag, die is nog steeds niet gepakt, de politie is ook naar de barbershop gekomen om dingen te vragen enzo. Gelukkig had jij me die e-mail gestuurd met die tekst dat Hij voor ons is en achter ons is en Zijn hand op ons legt, dat bid ik dan ook steeds als ik bang ben ofzo, ‘k heb ’t ook in m’n agenda geschreven!”

Ik las dat en ik vond het zo mooi dat ze dat zó opgepakt had en het zo in haar leven toepast, en dát is nou precies de bedoeling, zó moeten we de dingen uit Gods woord toepassen in ons dagelijks leven en dan zal het ook zéker zijn uitwerking in ons leven hebben. Ik ben trots op Stefanie, dat ze zich zo vasthoudt aan dit woord en ik weet zeker dat God ook trots is op ons als wij ons vasthouden aan Zijn woord en dat in de praktijk van ons leven toepassen.

Heer, U bent zo geweldig,
U bent zo groot en sterk,
en U bent alom aanwezig
U doet in mij Uw werk.
En lijkt de nacht zó donker,
grijpt de angst mij soms ook aan,
Ik weet, ik mag gerust zijn
want U zult áltijd met mij gaan!!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


5 + 6 =