Willekeurige bemoediging
  • 1 september 2005
    Want Gij hebt mijn nieren gevormd, mij in de schoot van mijn moeder geweven. Ik loof U, omdat ik gans …
Archief

CD: U bent er altijd

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

10 april 2007

Voor deze week wordt er mooi weer afgegeven, zomerse temperaturen, dus heerlijk om in je tuintje te zitten. Ik vind het wel gezellig om buiten te zitten, maar zo na de winter is de tuin meestal nogal rommelig. Er staat onkruid tussen de tegels en ook tussen de planten en struiken groeit onkruid. De tuinstoelen die de hele winter buiten hebben gestaan hebben ook een sopje nodig, en zo is er wel wat werk te doen in de tuin. Ik vind het ook altijd gezellig om hier en daar wat vrolijke eenjarige bloeiers te kopen, maar daar moet je om deze tijd van het jaar nog wat voorzichtig mee zijn omdat het weer zomaar kan omslaan en er zelfs nog vorst aan de grond kan komen.

Gisteren was het een lekker zonnetje en mijn dochter is aan het werk gegaan in de tuin. Ze heeft al het onkruid weggehaald, ze heeft ook een paar (al te enthousiast gegroeide) boompjes weggehaald en alles mooi schoongeveegd en opgeruimd. Zelf heb ik de tuinstoelen en de tafel een schoonmaakbeurtje gegeven en het ziet er weer lekker fris en schoon uit. Dan zit je buiten toch lekkerder dan wanneer je tussen het onkruid moet zitten hè?

Ach ja, dat zijn zo van die dingen die elk jaar weer terugkomen en waar je, als je er mee klaar bent, weer veel plezier aan mag beleven. Ik heb weleens verteld hoe ik hier 17 jaar geleden kwam wonen en hoe de tuin toen net een woestijn was. De vorige bewoners hadden alleen maar tegels in de tuin gehad en met het verhuizen hadden ze die meegenomen waardoor er een reuze zandbak was overgebleven. Destijds was er in onze gemeente een broeder die hovenier was en hij is zo vriendelijk geweest om in mijn tuin aan het werk te gaan en er iets moois van te maken. Tot op de dag van vandaag is de vorm en indeling van de tuin nog precies zoals hij hem toen voor ons gemaakt heeft. Er is wel eens een plantje bijgezet of weggehaald, maar de meeste planten die hij er toen ingezet heeft staan er nog steeds, ze zijn in de loop der jaren flink gegroeid en ieder jaar staan ze opnieuw in bloei. Het enige wat we zelf moeten bijhouden is het onkruid, dat steekt telkens weer de kop op en dat blijven we steeds weghalen. Nu heeft mijn dochter het ruige werk gedaan, maar ik houd het dan zelf weer bij door elke dag te controleren, en weg te halen wat opnieuw de kop op wil steken.Het was de hand van de meester ( de hovenier ) die mijn tuin ooit helemaal mooi en netjes heeft gemaakt, maar het is onze hand die elke keer opnieuw het onkruid weg moet halen, zodat het goede gewas daardoor niet verstikt wordt maar de ruimte heeft om mooi te groeien en te bloeien.

Mijn leven lijkt ook een beetje op die tuin, en ook in mijn leven was het de hand van
de “Meester” die orde daarin heeft gebracht, maar het is mijn hand, die dagelijks het onkruid eruit moet halen, zodat ook in mijn leven het goede, datgene dat van God komt, de ruimte krijgt om tot groei en bloei te komen.

   In de tuin van mijn leven
is al heel wat werk verzet,
er is vorm aan gegeven
op elk detail is goed gelet.
Maar om die tuin zo mooi te houden
blik ik ied’re dag weer rond,
en ‘k verwijder ieder sprietje
dat niet thuishoort in mijn grond.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail


7 + 6 =